úterý 14. července 2015

Žampionová pomazánka

Žampionová pomazánka


  • 250 g žampionů
  • 250 g tvarohu
  • 1 - 2 stroužky česneku
  • 2 čajové lžičky dijonské hořčice
  • 80 g másla (30 + 50)
  • 2 polévkové lžíce olivového oleje (1 + 1)
  • 2 - 3 polévkové lžíce zakysané smetany
  • 1 čajová lžička sójové omáčky
  • pažitka
  • sůl, pepř
 
Jak na to  

- žampiony oloupat, opláchnout, nadrobno pokrájet
- osmahnout na másle a olivovém oleji do změknutí
- po vyvaření vody lehce opéct dozlatova
- smíchat tvaroh, máslo, hořčici, vychladlé žampiony, sójovou omáčku, utřený česnek a olivový olej
- vmíchat 2 - 3 lžíce zakysané smetany, osolit, opepřit
- přidat nadrobno pokrájenou pažitku (jarní cibulku, cibuli)
.

Žampiony oloupeme, opláchneme a osušíme, nadrobno pokrájíme.
Na pánvi rozehřejeme 1 polévkovou lžíci olivového oleje a 30 gramů másla. Nasypeme žampiony, vmícháme 1 čajovou lžičku soli.
Okolo 12 minut na středním plameni promícháváme. Voda se vyvaří, žampiony změknou, začnou se lehce opékat, zlátnout.
Vypneme, odstavíme.



V míse smícháme tvaroh s vychladlými žampiony, utřeným česnekem, dijonskou hořčicí, 50 gramy másla, 1 polévkovou lžící olivového oleje a sójovou omáčkou.
Přidáme 2 - 3 polévkové lžíce zakysané smetany.
Množství volíme podle konzistence tvarohu. 
Podle chuti osolíme a opepříme.
Nakonec vmícháme nadrobno pokrájenou pažitku.
Nebo jarní cibulku nebo nadrobno nakrájenou cibuli.



Přejít na seznam receptů



Žádné komentáře:

Okomentovat