neděle 22. března 2015

Nádivka ke kuřeti

Nádivka ke kuřeti


  • 300 g strouhanky
  • 100 g slaniny
  • 70 g másla
  • 3 vejce
  • 150 ml 12% smetany
  • 2 čajové lžičky sladké mleté papriky
  • 1 čajová lžička soli
  • 1 čajové lžička pepře
  • hrst nasekané petrželky 

Jak na to  

- strouhanku smíchat se solí, pepřem, paprikou a nasekanou petrželkou
- zpracovat s pokrájenou slaninou, vejci, rozpuštěným máslem a smetanou
- vytvarovat bochánek, uhladit mokrou rukou, položit tenké plátky slaniny
- na závěrečných 40 minut pečení kuřete položit do pekáče, polévat výpekem
.

Vlastně to nádivka není, pečeme ji vedle kuřete.
Ale klidně s ní můžeme kuře před pečením naplnit. Chuťově bude stejná, ale upečená zvlášť bude na talíři vypadat lépe.

Ze slaniny odkrojíme 3 - 4 tenké plátky, zbytek pokrájíme na kostičky.
Máslo na mírném plameni rozpustíme.
Strouhanku smícháme se solí, paprikou, pepřem a petrželkou.
Rukou zpracujeme se slaninou, vejci, rozpuštěným máslem a smetanou.
Smetanu můžeme nahradit mlékem.
Směsí párkrát bouchneme na pracovní desku, vytlačíme tím vzduch, nádivka bude kompaktnější.
Vytvarujeme bochánek, uhladíme rukou namočenou ve studené vodě.
Pokryjeme plátky slaniny.
40 minut před dopečením kuřete položíme do pekáče.
Často poléváme výpekem.
Podáváme k pečenému kuřeti.



Přejít na seznam receptů

Žádné komentáře:

Okomentovat