sobota 7. března 2015

Bebe střecha

Střecha z Bebe sušenek s banánem



  • 1 ks 130g balení Bebe sušenek světlých
  • 1 ks 130g balení Bebe sušenek tmavých
  • 1 polévková lžíce rumu
  • 2 - 3 banány

Krém
  • 250 g tučného tvarohu ve vaničce
  • 250 g tučného tvarohu v kostce
  • 150 g cukru moučky
  • 200 g másla
  • 2 polévkové lžíce rumu
  • 2 čajové lžičky vanilkového extraktu
  • kůra z citronu

Čokoládová poleva 
  • 150 g bílé čokolády na vaření
  • 50 g másla
  • 2 vrchovaté polévkové lžíce kakaa
  • 130 g 40% šlehačky

Jak na to  

- ušlehat tvaroh se změklým máslem a cukrem, vmíchat extrakt, rum a citronovou kůru
- na alobal poskládat do šachovnice sušenky (3 x 7)
- nanést cca 1/2 krému, poskládat druhou vrstvu sušenek, potřít rumem, natřít zbytek krému
- doprostřed položit za sebou banány
- zvednout krajní řady nahoru, zakončit/uzavřít půlkami sušenek, odložit do lednice
- připravit polevu, nanést na střechu, nechat ztuhnout
- zabalit do alobalu, nechat v lednici rozležet
.

Nejdříve připravíme krém.
V míse dohladka ušleháme tvarohy, prosetý cukr moučku a změklé máslo.
Vmícháme 2 polévkové lžíce rumu, vanilkový extrakt a kůru z dobře omytého citronu.
Kombinací obou tvarohů bude mít krém ideální konzistenci pro částečné vsáknutí do sušenek.
Pokud je ten v alobalu moc hrudkovitý, obrácenou lžíci prolisujeme přes síto do mísy. 
Na větší kus alobalu poskládáme do mozaiky sušenky.
Tři řady na šířku a sedm na délku, pravidelně střídáme tmavé a světlé.


Z krému odebereme 400 gramů, tedy zhruba polovinu.
Rovnoměrně rozetřeme na sušenky.
Na krém opět poskládáme sušenky, prohodíme barvy. Na tmavé v první vrstvě pokládáme světlé a naopak.
Do hrnku nalijeme 1 polévkovou lžíci rumu, mašlovačkou sušenky potřeme.
Naneseme zbytek krému.
Na střední řadu položíme banány.
Pokud jsou hodně křivé, podle potřeby rozkrojíme na půlky nebo třetiny a poskládáme za sebou.



Krajní řady s pomocí alobalu zvedneme, na vrchu opatrně přitlačíme ke středu. Vznikne neuzavřený trojúhelník.
Nesnažíme se je dostat úplně k sobě, sušenky by se mohly zlomit.
Krém uhladíme, uzavřeme půlkami sušenek.


Zabalíme do alobalu, dáme na 30 - 40 minut ztuhnout do lednice.
Připravíme čokoládovou polevu.
Do skleněné mísy nebo hrnku rozlámeme čokoládu, přidáme máslo a kakao.
Položíme na hrnec s vodou, zahříváme, promícháváme. Jakmile bude vše rozpuštěné a dobře spojené, odstavíme.
Do horké směsi vmícháme smetanu.
Voda by se neměla dotýkat mísy s čokoládou a neměla by se vařit klokotem.
Necháme lehce zchladnout, střechu potřeme.
Nezabalenou dáme do lednice.
Po ztuhnutí polevy přendáme na čistý alobal, zabalíme, necháme v chladu rozležet.




TIP!  Polevu můžeme připravit podle Čoka dortu, Míša dortu, Čokoládového dortu nebo jen rozpustit čokoládu na vaření.

Přejít na seznam receptů

Žádné komentáře:

Okomentovat