pondělí 1. prosince 2014

Nutellový nepečený cheesecake

Nutellový nepečený cheesecake


Rozpis pro kulatou otvírací formu s pantem o průměru 22 centimetrů.


Korpus

  • 260 g Bebe sušenek (nebo jiných oblíbených)
  • 80 g másla
  • 20 g jemně strouhaných jader vlašských ořechů
  • 2 polévkové lžíce rumu
  • 1 polévková lžíce Nutelly


Krém

  • 400 g Nutelly
  • 400 g Mascarpone
  • 40 g cukru moučky


Posyp

  • 80 g rozsekaných jader vlašských ořechů


Jak na to  

- rozdrtit sušenky, pokapat rumem, zpracovat s jemně nastrouhanými ořechy, změklým máslem a polévkovou lžící Nutelly
- upěchovat do formy, dát do lednice
- na krém smíchat Nutellu, Mascarpone a cukr moučku, natřít na ztuhlý sušenkový základ
- posypat hruběji nasekanými vlašskými ořechy
- nechat ztuhnout v lednici
.

Tahle lahodná rychlovka je inspirována Nigellou Lawson.


Příprava a sušenkový základ

Zpracujeme jádra ořechů:
  • 20 gramů do korpusu nastrouháme najemno
  • 80 gramů na posypání rozsekáme hruběji

Sušenky rozsekáme nebo rozdrtíme na drobečky.
V míse je pokapeme rumem a smícháme s najemno nastrouhanými ořechy, změklým máslem a jednou polévkovou lžící Nutelly.
Směs dobře upěchujeme na dno otevírací kulaté formy.
Dáme na 30 až 60 minut ztuhnout do lednice.


Naplnění a dokončení

V míse smícháme Mascarpone, Nutellu a cukr moučku na jemný krém.
Natřeme ho na studený sušenkový základ ve formě.
Na závěr povrch cheesecaku posypeme hruběji nasekanými jádry vlašských ořechů.
Lehce je přitlačíme do krému.

Dáme do lednice vychladit a ztuhnout, ideálně přes noc.
Před servírováním cheesecake uvolníme z formy a nakrájíme na porce.


 
TIP!  Místo posypání ořechy můžeme cheesecake polít čokoládovou polevou.
Připravíme ji podle některého postupu uvedeného u čokoládového dortu, pišingru, cuketové buchtyčokoládové bábovky nebo třeba Bebe střechy.


Přejít na seznam receptů

4 komentáře:

  1. Vypadá neuvěřitelně lákavě!! Jestli to takhle půjde dále, jednou mi rupne v bedně a objevím se vám přede dveřmi s žádosti o dobrotu :-)

    OdpovědětVymazat