středa 3. prosince 2014

Drobenka

Drobenka neboli žmolenka neboli posypka



Rozpis je na posypání koláče pečeného na plechu velikosti 30 x 40 centimetrů.

  • 140 g polohrubé mouky
  • 70 g másla
  • 70 g cukru krupice

Jak na to  

- v míse jemně promačkat/žmoulat máslo, cukr a mouku
- před posypáním nechat ztuhnout v lednici
.

Drobenka, to je závěrečná tečka pro mnohé koláče.

Připrava je jednoduchá.
Mírně změklé máslo společně s moukou a cukrem jemně promačkáváme/žmouláme konečky prstů.
Je fajn, když si drobenku připravíme jako první a před nasypáním na koláč dáme na chvíli ztuhnout do lednice.


TIP!  Můžeme použít i mouku hrubou.

TIP!!  Pro různé obměny a příchutě lze přidat vanilkový cukr, skořici, mleté ořechy, nastrouhanou citronovou kůru nebo kapku rumu.
Cukr bílý můžeme nahradit cukrem třtinovým.

TIP!!!  Pokud připravíme větší množství, bez obav zamrazíme na příště.


Přejít na seznam receptů

Žádné komentáře:

Okomentovat