středa 5. listopadu 2014

Škvarková pomazánka

Škvarková pomazánka


  • 800 g vepřových škvarků
  • 4 natvrdo uvařená vejce
  • 1 větší cibule (100 g)
  • 4 - 5 stroužků česneku
  • 2 středně velké kyselé okurky (80 g)
  • 2 polévkové lžíce plnotučné hořčice
  • 1 polévková lžíce majoránky
  • 1 čajová lžička sladké mleté papriky
  • sůl, pepř

Jak na to  

- uvařit vejce natvrdo, oddělit bílky a žloutky
- škvarky namlít nebo rozsekat
- smíchat s nakrájenou okurkou, cibulí, uvařenými nakrájenými bílky, rozetřenými žloutky, utřeným česnekem
- vmíchat hořčici, majoránku, sůl, pepř a papriku
.

Vejce dáme do studené osolené vody. Na mírném plameni vaříme pod pokličkou 10 minut. Necháme vychladit. Oloupeme, rozkrojíme a oddělíme bílky od žloutků.
Cibuli, okurky a bílky nadrobno nakrájíme, česnek najemno utřeme nebo prolisujeme.
Na prkénku vidličkou utřeme žloutky.
Škvarky rozemeleme nebo nasekáme. Je fajn, když jsou lehce obalené sádlem, ne úplně suché.
Vmícháme hořčici, okurky, cibuli, česnek, bílky a utřené žloutky.
Ochutíme 1 - 2 čajovými lžičkami soli, lžičkou mletého pepře, lžičkou sladké mleté papriky a 1 polévkovou lžící v dlani rozemnuté majoránky.
Necháme v chladu uležet.
Podáváme s chlebem nebo pečivem.





Přejít na seznam receptů


Žádné komentáře:

Okomentovat