sobota 19. dubna 2014

Frittata

Frittata 


  • 20 g másla
  • 1 polévková lžíce olivového oleje
  • 100 g cibule (1 střední)
  • 50 g tyrolského špeku
  • 100 g parmazánu
  • 6 vajec
  • 1/2 čajové lžičky tymiánu
  • čerstvá bazalka
  • sůl, pepř

Jak na to  

- nahrubo nakrájenou cibuli posolit, na másle a oleji nechat zesklovatět, posypat tymiánem
- přidat pokrájený tyrolský špek, osmahnout
- zalít prošlehanými vejci smíchanými s nastrouhaným parmazánem a bazalkou
- promíchávat na mírném plameni do polotuha
- na 3 - 5 minut dát zapéct pod gril
.

Rychlá italská klasika, která dobře poslouží jako vydatná snídaně, studená svačina nebo lehká večeře. 

Cibuli nakrájíme nahrubo, tyrolský špek pokrájíme na menší kousky, parmazán nastrouháme.
Do kulaté mísy z varného skla o průměru 20 - 22 centimetrů nebo do pánve, která může být použita pod grilem, nalijeme olivový olej, přidáme máslo, rozehřejeme.
Nasypeme cibuli, vmícháme půl čajové lžičky soli.
Na mírném plameni a za občasného promíchání necháme 6 - 8 minut zesklovatět.
Posypeme tymiánem, ještě minutu promícháváme.
Přidáme pokrájený tyrolský špek nebo šunku, 4 - 5 minut restujeme na mírném plameni.



V hrnku lehce prošleháme vejce, vmícháme 3/4 nastrouhaného parmazánu a posekanou bazalku.
Nalijeme do mísy/pánve.
Okolo tří minut promícháváme. Jakmile budou vejce polotuhá, vypneme, posypeme zbytkem strouhaného parmazánu a na 4 - 5 minut vložíme pod rozehřátý gril.
Podáváme teplé i studené.


 


Přejít na seznam receptů

Žádné komentáře:

Okomentovat