středa 19. března 2014

Pečená růžičková kapusta

Pečená pikantní růžičková kapusta 


  • 400 g růžičkové kapusty
  • 4 polévkové lžíce oleje olivového nebo slunečnicového (nebo kachního sádla)
  • chilli vločky nebo směs oblíbeného koření (doporučuji např. Peperoncino od Geršíka)
  • sůl, pepř
  • citron


Jak na to  

- očištěné hlávky rozpůlit, v míse posypat vločkami chilli, pepřem, osolit, promíchat
- polít olejem nebo kachním sádlem, promíchat
- vyrovnat na pečicí papír
- při 220 °C péct 10 minut, obrátit, péct dalších 10 minut
- přendat na talíř, pokapat čerstvou šťávou z citronu
.

Zapneme troubu, nastavíme na 220 °C.

Kapusty omyjeme a osušíme, pokud je potřeba, zbavíme vrchních nažloutlých listů. Odkrojíme zbytky košťálu.
Každou hlávku rozpůlíme.
V míse posypeme vločkami chilli, osolíme a poprášíme čerstvě mletým pepřem. Jemně promícháme.


Polijeme olejem a opět, ideálně rukou, lehce promísíme.
Pokud máme odložené kachní sádlo, například z přípravy kachních prsou, bez váhání použijeme místo oleje.
Naskládáme na plech vyložený pečicím papírem, dáme péct.


Po 10 minutách každou půlku obrátíme.


Vrátíme zpět do trouby, pečeme dalších 10 minut.


Přendáme na talíř nebo mísu, zakápneme čerstvou šťávou z citronu.
Pečené růžičkové kapusty, které mají hořkosladkou pikantní chuť, podáváme jako přílohu k masům.
Nebo servírujeme s pečivem a dresinkem jako lehkou večeři.


Přejít na seznam receptů

4 komentáře:

  1. Hmm kapustičky nepatří mezi mé nejoblibenější,ale tyhle fotky mě i tak navnadily :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ta chuť přichází postupně, ale jsou výborné, až návykové :-)

      Vymazat
  2. To vypadá nádherně, díky, zkusím. Vaše recepty jsou perfektní, už jich mám několik v repertoáru :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Martine, děkuji za návštěvu blogu a milý komentář! Moc mě těší, že jste některé recepty vyzkoušel a že Vás nezklamaly.

      Vymazat