pondělí 10. června 2013

Těstoviny s vepřovým masem a sýrovou omáčkou

Tagliatelle s vepřovým masem a sýrovou omáčkou


Maso
  • 500 g vepřové plece
  • 60 g cibule (1 menší)
  • 2 polévkové lžíce olivového oleje
  • 1 čajová lžička soli
  • 1/2 čajové lžičky pepře

Sýrová omáčka
  • 200 g 12% smetany
  • 50 g sýru s modrou plísní (Gorgonzola, Niva, Roquefort)

Těstoviny
    • 400 g těstovin (Fettuccine, Tagliatelle, Rigatoni, Farfalle, Penne ....)


      Jak na to
       

      - osmahnout cibuli, orestovat maso, osolit a opepřit
      - podlít vodou, dusit doměkka
      - těstoviny uvařit v osolené vodě podle návodu
      - smetanu přivést k varu, vmíchat sýr
      .

      Cibuli nakrájíme na kostičky, maso na nudličky.
      V hrnci zahřejeme olej, nasypeme cibuli a po dobu přibližně 6 minut na mírném ohni restujeme. Promícháváme.
      Zvýšíme teplotu, do hrnce dáme maso, krátce ze všech stran opečeme.
      Vepřové nudličky by měly vonět po pečeném masu.
      Osolíme a opepříme.


      Asi po 10 minutách zalijeme teplou vodou nebo pokud máme, tak vývarem.
      Vody dáme tolik, aby bylo maso akorát s hladinou nebo lehce nad ní.
      Přivedeme k varu, snížíme teplotu, zakryjeme poklicí.
      Dusíme, občas promícháme.
      V případě potřeby podlijeme maximálně 100 mililitry horké vody/vývaru.
      Po přibližně 25 minutách bude maso měkké.

      Podle návodu uvaříme v dostatečném množství osolené vody těstoviny.
      Voda na těstoviny by měla chutnat jako mořská.

      Zároveň s nimi připravíme i omáčku.
      Do hrnku nalijeme smetanu, přivedeme k varu, ihned vypneme.
      Přidáme nadrobno pokrájený sýr, mícháme dokud se skoro nerozpustí.
      Malé kousky, které zůstanou, nevadí. 

      Můžeme servírovat.

      Přejít na seznam receptů

      Žádné komentáře:

      Okomentovat