úterý 14. května 2013

Špenátový salát s jahodami

Špenátový salát s jahodami, medovobalzamikovým dresinkem a plátky mandlí


Základ

  • listy baby špenátu
  • jahody
  • plátky mandlí
  • špetka čerstvě mletého pepře 


Dresink

  • 2 polévkové lžíce medu (50 g)
  • 1 polévková lžíce balzamikového octa (10 g)˙


Jak na to  

- smíchat balzamikový ocet s medem
- opláchnuté a osušené lístky špenátu naskládat na talíř, posypat pokrájenými jahodami
- opepřit, pokapat dresinkem, posypat plátky mandlí
.

Překvapivá kombinace s vynikající chutí!
Salát připravíme těsně před podáváním, při delším stání by jahody pustily šťávu a špenát by zvadl!


Příprava

Smícháme balzamikový ocet s medem.
Jahody omyjeme a nakrájíme na čtvrtiny.
Listy špenátu opláchneme a osušíme, zbavíme je tuhých stonků.
K mytí a sušení zeleniny a salátů je fajn pořídit odstředivku. 
Dá se koupit například v Ikee, Tescomě, Tescu...



Servírování

Na talíř naskládáme listy špenátu.
Urovnáme na ně jahody.
Zakápneme dresinkem a ozdobíme plátky mandlí.
Můžeme ochutit špetkou čerstvě mletého pepře. 

Žádné komentáře:

Okomentovat