úterý 14. května 2013

Špenátový salát s jahodami

Špenátový salát s jahodami, medovobalzamikovým dresinkem a plátky mandlí


  • listy baby špenátu
  • jahody
  • plátky mandlí
  • špetka čerstvě mletého pepře 

Dresink
  • 2 polévkové lžíce medu (50 g)
  • 1 polévková lžíce balzamikového octa (10 g)


Jak na to  

- smíchat balzamikový ocet s medem
- opláchnuté a osušené lístky špenátu naskládat na talíř, posypat pokrájenými jahodami
- opepřit, pokapat dresinkem, posypat plátky mandlí
.

Překvapivá kombinace, vynikající chuť!
Salát připravíme těsně před podáváním, při delším stání by jahody pustily šťávu a špenát by zvadnul!

Dobře rozmícháme balzamikový ocet s medem.
Listy špenátu opláchneme a osušíme, zbavíme tuhých stonků.
K mytí a sušení zeleniny a salátů je fajn pořídit odstředivku. Dá se koupit například v Ikee, Tescomě, Tescu.
Jahody omyjeme, nakrájíme na čtvrtiny.
Na talíř naskládáme listy špenátu, přidáme jahody, můžeme posypat špetkou čerstvě mletého pepře. 
Pokapeme dresinkem, na závěr ozdobíme plátky mandlí.


Přejít na seznam receptů

Žádné komentáře:

Okomentovat