středa 1. května 2013

Petrželový salát

Salát z petrželové natě s římským salátem, červenou cibulí, kapary a citronem


  • čerstvá petrželová nať (cca 40 g)
  • listy římského salátu (cca 100 g)
  • kapary ve slaném nálevu (2 - 3 polévkové lžíce)
  • červená cibule
  • šťáva z citronu
  • olivový olej
  • pepř
  • parmazán 

Jak na to
 

- smíchat petrželovou nať s pokrájenými listy salátu
- posypat proužky cibule, přidat kapary, šťávu z citronu a olivový olej
- opepřit čerstvě mletým pepřem
- přidat plátky parmazánu
.

Jednoduchý, rychlý a efektní salát.

Kapary namočíme na chvilku do studené vody, aby nebyly příliš slané.

Omytou a osušenou petrželovou nať natrháme, listy římského salátu nakrájíme na kousky.
Smícháme.
Římský salát můžeme nahradit jakýmkoli jiným salátem, třeba ledovým, polníčkem... 

Posypeme cibulí nakrájenou na tenké proužky, přidáme zcezené kapary.
Pokapeme čerstvou šťávou z citronu, polijeme olivovým olejem.

Na závěr opepříme čerstvě mletým pepřem.
V případě potřeby osolíme, nejlépe hrubozrnnou solí.
Solíme opatrně, slanost salátu dodají i kapary.

Můžeme ozdobit plátky parmazánu.
Podáváme samotné s bagetou nebo jako přílohu k masům.



Přejít na seznam receptů

Žádné komentáře:

Okomentovat