pátek 19. dubna 2013

Cuketa na kari

Cuketa na kari


  • 5 ks mladých cuket (600 - 700 g)
  • 1 plechovka loupaných rajčat (400 g)
  • 6 stroužků česneku
  • 1 střední cibule (cca 100 g)
  • 3 - 4 cm zázvoru (cca 20 g)
  • 4 polévkové lžíce olivového oleje
  • 3 vrchovaté čajové lžičky kari koření
  • 1 polévková lžíce cukru krupice nebo krystalu
  • sůl, pepř


Jak na to
 

- zlehka orestovat cibuli, přidat česnek a strouhaný zázvor
- přidat cuketu nakrájenou na kolečka, osmahnout, nasypat kari, sůl, pepř, cukr
- vlít konzervovaná rajčata, 8 - 10 minu povařit
.

Cibuli nakrájíme na proužky, česnek na plátky a cuketu na kolečka. Zázvor nastrouháme na jemném struhadle.
V hlubší pánvi nebo hrnci rozehřejeme olivový olej, nasypeme cibuli.
Okolo 4 minut na mírném plameni restujeme, cibule zůstane lehce křupavá.
Přidáme česnek, minutku necháme rozvonět, vmícháme nastrouhaný zázvor.
Nasypeme cuketu, zvýšíme teplotu, okolo 8 minut promícháváme. Plátky cukety se lehce osmahnou.



Vmícháme kari koření, 1 čajovou lžičku mletého pepře, vrchovatou čajovou lžičku soli a 1 polévkovou lžíci cukru.
Po minutě nalijeme celý obsah konzervy s rajčaty, přivedeme k varu.
Za občasného promícháni vaříme nezakryté 8 - 10 minut.
Podle potřeby přidáme pepř, sůl nebo cukr.

Podáváme jako přílohu k masům nebo jen tak s bagetou.


Přejít na seznam receptů

Žádné komentáře:

Okomentovat