pátek 19. dubna 2013

Cuketa na kari

Cuketa na kari


  • 600 - 700 ks mladých cuket (cca 5 ks)
  • 400 g konzervovaných loupaných rajčat 
  • 100 g cibule (1 střední)
  • 20 g zázvoru  
  • 6 stroužků česneku
  • 4 polévkové lžíce olivového oleje
  • 3 vrchovaté čajové lžičky kari koření
  • 1 polévková lžíce cukru krupice nebo krystalu
  • sůl, pepř


Jak na to
 

- zlehka orestovat cibuli, přidat česnek a strouhaný zázvor
- přidat cuketu nakrájenou na kolečka, osmahnout, 
- vmíchat kari, sůl, pepř, cukr
- vlít konzervovaná rajčata, 8 - 10 minu povařit
.

Příprava

Sloupnutou cibuli nakrájíme na proužky.
Oloupané stroužky česneku na plátky.

Cuketu omyjeme a osušíme.
I se slupkou ji nakrájíme na kolečka.
Zázvor oškrábeme.
Nastrouháme ho na jemném struhadle.
Slupka jde velice dobře seškrábnout čajovou lžičkou.


Orestování a podušení

V hlubší pánvi nebo v hrnci rozehřejeme olivový olej.
Nasypeme cibuli.
Okolo 4 minut ji na mírném plameni restujeme.

Přidáme česnek a nastrouhaný zázvor, minutku necháme rozvonět.
Nasypeme cuketu, zvýšíme teplotu.
Okolo 8 minut promícháváme.
Plátky cukety se lehce osmahnou do hněda.

Vmícháme:
  • 3 čajové lžičky kari koření
  • 1 čajovou lžičku mletého pepře
  • 1 vrchovatou čajovou lžičku soli
  • 1 polévkovou lžíci cukru
Po minutě nalijeme celý obsah konzervy s rajčaty.
Nezakryté vaříme 8 až 10 minut.
Občas promícháme.
Voda se vydusí, směs zhoustne.

Podle potřeby přidáme pepř, sůl nebo cukr.
Cuketu na kari podáváme jako přílohu k masům nebo jen tak s bagetou.


Přejít na seznam receptů

Žádné komentáře:

Okomentovat