úterý 29. listopadu 2011

Těstoviny s kuřecím masem a sušenými rajčaty

Těstoviny s kuřecím masem a sušenými rajčaty


  • 500 g těstovin
  • 500 g kuřecích stehenních nebo prsních řízků
  • 212 ml nakládaných sušených rajčat v oleji (1 sklenice)
  • 2 polévkové lžíce olivového oleje
  • 1 čajová lžička tymiánu
  • kapary
  • balsamikový krém - nemusí být
  • sůl, pepř

Jak na to  

- zprudka orestovat osolené a opepřené kuřecí kostky
- na mírném plameni promíchávat doměkka
- uvařit těstoviny, vmíchat tymián
- smíchat s masem a pokrájenými rajčaty, přidat nálev z rajčat nebo olivový olej
- podávat s kapary, ev. s balsamikovým krémem
.

Výborná rychlovka. 
Můžeme použít jak stehenní, tak i prsní řízky. Stehenní ale budou rozhodně šťavnatější.


Příprava

Maso opláchneme a osušíme.
Nakrájíme ho na kostky nebo nudličky.
Vmícháme k němu půl čajové lžičky soli a pepře.

Sušená rajčata pokrájíme na menší kousky.
Na dně sklenice by měly být kapary, odložíme je stranou.
Nálev nevyléváme!

Do většího hrnce dáme vařit tři až čtyři litry vody.
Vodu osolíme.
Vmícháme jednu zarovnanou polévkovou lžíci soli. Voda na vaření těstovin by měla chutnat jako ta mořská.


Orestování masa

Na pánvi rozehřejeme olivový olej.
Nasypeme pokrájené kuřecí maso.
Za občasného promíchání ho 1 až 2 minuty zprudka opékáme.
Mícháme, aby bylo maso orestované ze všech stran.

Teplotu snížíme.
Pokračujeme v opékání ještě 8 až 10 minut, dokud není maso měkké.
Pokud je potřeba, podlijeme malým množstvím vody.
Stačí pár lžic!

Vypneme.


Uvaření těstovin a dokončení

Zároveň s přípravou masa uvaříme těstoviny, abychom měli oboje hotové najednou.
Těstoviny nasypeme do vroucí vody, promícháme je, aby se nepřilepily na dno hrnce.
Uvaříme je podle návodu na obalu.
Scedíme je a přendáme do větší mísy.
Pozor na rozvaření, měly by být uvařené "na skus".

Do mísy k těstovinám zlehka vmícháme:
  • tymián
  • opečené kuřecí maso
  • pokrájená sušená rajčata
  • nakonec prolijeme 2 až 3 polévkovými lžícemi nálevu z rajčat.
  • Pokud chceme jemnější chuť, použijeme místo nálevu olivový olej.

Těstoviny při podávání posypeme kapary.
Milovníci balsamikového krému si můžou do porce vmíchat pár kapek.




Přejít na seznam receptů 

7 komentářů:

  1. stejne jako ze vari italsky kuchar )))

    OdpovědětVymazat
  2. vynikající recept a hlavně rychlovka :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jojo, za chvilku jídlo na stole a myslím, že musí chutnat každému :-). Díky.

      Vymazat
  3. Jednoduché, rychlé a naprosto výborné. Jen se po tom zaprášilo.
    Děkuji za skvělé a srozumitelné recepty

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já moc děkuji za návštěvu, milý komentář a použití receptu. Největší radost mám, když se dozvím, že chutnalo!

      Vymazat
  4. Rychlá jídla dělám ráda a často, ale tento asi délkou mého pobytu v kuchyni trhnul rekord. Výsledkem bylo vynikající jídlo, na kterém nešetřl chválou ani můj vybíravý manžel. Děkuji za recept a hned si ho jdu zapsat ;-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já děkuji za milá slova! Těší mě, že měl recept úspěch :)

      Vymazat